Städa ur smyckeskrinet

Har du massor med smycken som du aldrig använder? Då är du inte ensam. Många samlar på sig smycken under flera års tid och låter dem sedan samla damm i smyckeskrinet. Kanske har du flera smycken som du gillade förut, men som du nu inte tycker passar din stil längre. Då kan det vara en bra idé att rensa ordentligt i smyckeskrinet och sälja de som du inte använder längre.

Sälj gamla smycken

Istället för att låta dina gamla smycken samla damm bör du sälja dem. Då kommer de till nytta och du kan dessutom tjäna en slant. Framför allt guldsmycken är bra att sälja eftersom det alltid finns en efterfrågan på guld. Även olika former av ädelstenar, framför allt diamanter, har ett mycket bra andrahandsvärde. Få mer information på nätet om hur du går tillväga för att sälja dina gamla smycken.

Ge dina smycken nytt liv

Det är även bra för miljön att sälja dina smycken och ge dem nytt liv. Det är numera allmänt känt att slit-och-släng-mentaliteten har en mycket negativ påverkan på miljön. Tumregeln bör vara att inte köpa något nytt innan du har sett till att det du redan har får ett nytt liv. Många väljer att sälja eller skänka prylar innan de köper nya för att minska antalet prylar.