Innan du blir gravid

Redan innan ett graviditetstest ger utslag kan du känna av en rad olika symptom. Det är både en nervös och förväntansfull känsla fylld av ovisshet. Tiden innan du kan ta ett graviditetstest gör du bäst i att leva på som vanligt och undvika alkohol och tobak. De flesta väljer att testa sig dagen de skulle haft sin mens eller några dagar senare för ett korrekt resultat.

Om ditt svar är positivt

Köp hem graviditetstest från nätet för att smidigt kunna testa om du är gravid. Du rekommenderas normalt att testa med morgonurin för säkrast utslag. Inom cirka fem minuter kommer du se om testet är positivt eller inte. Om det visar att du är gravid kan du alltid ta ytterligare ett test för att se om det visar samma. I så fall bör du sätta dig ner och glädjas åt den goda nyheten.

Berätta för din partner

Många väljer att inte berätta om graviditeten för nära och kära innan vecka 12 då dessa veckor är mest kritiska. Men det kan vara bra att berätta för din partner så snart som möjligt så ni kan dela upplevelsen och alla känslor. Kom ihåg att det inte finns något rätt och fel över hur du ska känna utan nyheten får sjunka in i din egen takt.