Fixa julmyset till advent

Det är dags för jul igen! Den mysigaste tiden på året närmare sig och det gäller att vara redo för första advent så du äntligen kan börja juldekorera och mysa med gott samvete. Redan i oktober kommer julprodukterna in i butikerna och man frestas att köpa allt! 

Ljusstakarna

Början av december brukar oftast endast julstjärnor och adventsljusstakarna komma upp. De som håller sig till traditionerna tar inte fram det stora arsenalen förrän tredje advent eller bara någon dag innan julafton. Vi tycker att du kan unna dig lite mer jul i hemmet än bara någon vecka. Om du börjar i december hinner du småfixa med julinredningen och få den perfekt inför den stora dagen.Hos A-ljus kan du hitta de senaste trenderna inom adventsbelysning likaväl som de traditionella ljusstakarna som vi alla känner igen. Men det kan vara svårt att göra plats på fönsterbänkarna, där brukar en del blommor ta plats och de kan vara svåra att flytta utan att de påverkas. Då kan du välja att sätta upp julstjärnor istället. Trenden de senaste jularna har varit julstjärnor i trä med glödlampor med koppartråd för det rätta, äldre utseendet.

Detaljerna

Trenden för år ser ut att luta mot två helt motsatta ideal: den överflödiga och färgglada samt det mer tystlåtna och naturnära. Den färgglada stilen innehåller en hel del glitter och skarpa färger som chockrosa, pippigult och neongrönt. Julgransdekorationer är svulstiga med påfåglar, enhörningar och glitterkulor.Den mer tystlåtna varianten hör hemma i traditionens fotspår med naturfärger såsom brunt, grönt, vitt, beige och svart. Det ska också vara naturliga material: äkta julgran, dekorationer av trä, sten och papper. Det blir en vacker lågmäldhet i julmyset och enkelt att förändra genom att samla in kottar, granris och göra eget med sax och papper.