Fixa julen

Det nalkas jul och hela december är ett enda stort firande! Under de kommande veckorna ska mer och mer julbestyr checkas av. Om du söker efter den traditionella vägen har vi några tips på vad du ska göra under de nästkommande fyra helgerna!

Första advent

Det är dags att plocka fram ljusstakarna. Mest troligt är det några som behöver nya glödlampor eller en del som inte passar i inredningen längre. På köksbordet ska årets adventsstake stå och första ljuset ska tändas på söndagen. Vill du förnya lite kan du hitta en ny ljusstake eller adventsstake. Sätt även upp belysning i trädgården eller på balkongen. Använd bara belysning ämnad för utomhusbruk!

Andra advent

Nu ska det julbakas. Det är dags att koka den traditionella knäcken (tänk på att den blir kokande varm!) och baka lussebullar. Varje år släppts nya intressanta recept på julgodis och versioner av de klassiska bakverken. Varför inte testa att baka skumtomtefudge? Tänk också på att det är dags för Luciafirande på stan och i skolorna, se till att barnen har allt de behöver för Luciatåget. På söndagen är det dags att tända det andra ljuset.

Tredje advent

Underlätta stressen inför sista dagarna innan jul, slå in alla paket nu och göm i sovrummet. Under tredje advent brukar det vara dags att gå på julmarknad och ta fram mer julinredning. Nu kan du dekorera kransar att hänga på dörrarna, ställa ut ljuslyktor och tomtar samt samla familjen för lite traditionellt julpyssel. På söndagen tänds det tredje ljuset.

Fjärde advent

Dags att ställa fram och pynta julgranen! En del av pyntet från förra helgen kanske hängs upp, och paketen läggs fram under granen. De allra sista julklapparna köps in och ni kan mysa med glögg och lussebullar på kvällen innan jul. Den 23:e är också uppesittarkvällen då många väljer att samla familjen för att spela Bingo Lotto. Och slutligen tänds det fjärde ljuset och julafton är äntligen här!