Fixa en baby shower

När väninnan väntar barn är det dags att ordna med en baby shower för att fira graviditeten och förbereda mamman på det som komma skall. Det är amerikansk tradition som hittat hem i Sverige och blir alltmer populär. Varför skulle vi inte omfamna ännu en anledning att träffa våra bästa vänner, visa generositet och ha trevligt tillsammans?

Dekorationer

Baby shower dekoration finns i drivor, du kan köpa dem online eller göra egna dekorationer som har någon anknytning till väninnan. Det ska vara gulligt med mycket färg och gärna glitter och glamour. Det är trots allt en fest för mamma och bebis! Något som är populärt just nu är att avslöja barnets kön för resten av vänskapskretsen och familjen med pompa och ståt.Om du är en av de förtrogna eller kan få informationen från mammans partner kan du fixa med en så kallad ”baby reveal”. Dock ska du alltid fråga mamman om det är okej, hon kanske har sina anledningar till att hålla könet dolt för andra. Med färgad konfetti i en ballong kan mamman avslöja könet genom att smälla ballongen på kalaset. Du kan också dekorera med exempelvis en blöjtårta, som mamman så klart får behålla, med nappar och söta tillbehör. Du och väninnorna kan dekorera tårtan tillsammans kvällen innan.

Presenter

Det är klart att det är roligt att ge bort presenter till en blivande förälder och vän, men många nödvändiga barnsaker är dyra. Antingen kan ni gå ihop om en viktig present eller bestämma en satt budget som alla har råd med. Ibland är det roligare att få massor med små paket än ett stort. Leksaker och bäbiskläder kan du hitta billigt samt att det går lika bra att pyssla ihop egna presenter att ge bort.