Besök hos frisören

Vilken underbar känsla det är att komma hem från frisören och känna sig riktigt nöjd. Det är inte alla gånger detta sker, för mig är ett besök hos frisören fylld av nervositet. Ska dom lyckas att bemästra mitt ”burr” till hår eller kommer jag att se ut som en dam med permanentat hår efter. Den här gången gick det riktigt bra, jag har hittat en frisör jag gillar, som jag kommer att gå till hädanefter.

Professionella frisörer

Jag vill gå till en frisör som är duktig och professionell och som framförallt har konkreta förslag vad jag skulle passa i för frisyr, vad som ska göras. Allt för många gånger har jag kommit till frisören och fått berätta hur jag vill ha det, inte fått några förslag alls. Jag är inte frisör, det är därför jag går till en och då ska inte jag behöva berätta vilken frisyr som passar mig eller vilken frisyr som är trendig idag. Sist jag var till en ”sådan frisör” kom jag hem med en frisyr jag hittat i en tidning, på en tjej med platt skandinaviskt hår. Ni kan kanske tänka er hur det såg ut på mig, inte bra alls. Så nu har jag fått spara och köra mycket med uppsatt för att få ut längderna igen så att mitt hår inte blir för burrigt och stort.

Hittat rätt

Nu har jag verkligen hittat rätt. Jag har hittat en frisör som har kunskap om just mitt hår och hur det ska klippas, stylas och skötas för att se så bra ut som det bara kan. Till det har hon hittat en frisyr som är trendig och rätt i tiden, fast anpassad till mig. Jag är så nöjd. Min frisör heter Sara och salongen heter Attityd och finns i Thulehuset i Umeå. Salongen är fräsch och inbjudande och jag känner att jag som ung vuxen passar bra in där. Jag fick veta att de har salonger på många ställen i landet så bor du på annan ort kanske de har duktiga medarbetare även där. Här är en bild som frisören tog fram och visade, som hon jobbade mot när hon klippte mitt hår. En snygg lockig frisyr som ser lite mer vuxen och sofistikerad ut, men ändå cool. Det är också roligt med lite lugg, trots mitt lockiga hår, luggen är nämligen het i höst. Mitt hår är nu klippt för att framhäva lockarna och är superlätt att göra i ordning på morgonen.Nu har jag fått känna den ”rätta” känslan man ska få efter ett frisörbesök, att vara riktigt nöjd!