Stämningstips till vardagsrummet

Vardagsrummet är det rum där vi spenderar mycket tid. Det är en av platserna där vi tar emot gäster, har fredagsmys, tar en tupplur och umgås med hela familjen. Så det är väl klart vardagsrummet ska ha den bästa stämningen!vardagsrum

Soffval

Fundera ut vad vardagsrummet ska användas till? Ska man bjuda på finfika eller vill man mest ha filmkvällar och kanske chansen att ta ett parti monopol? Valet av soffa ska spegla vad ni använder rummet med. En stor och skön soffa där hela familjen kan mysa passar vissa, medan andra vill ha en mindre soffa och fina stolar.

Värme

Ett vardagsrum ska alltid vara varmt och mysigt, vad man än ska använda det till. En härlig pläd på soffan eller i fåtöljen är dekorativ och håller dig varm hela kvällen. Levande ljus är också ett måste i ett vardagsrum: lyktor och kandelabrar är välkomna. Vi rekommenderar Dorre eftersom märket har hög kvalité och produkter som passar in i de flesta hem. De har också bioetanollyktor vilket är som en liten brasa: ett bra alternativ när man inte har en kamin.

Stilen

Hitta en stil som du gillar och försök att hålla dig till den. Det kan bli rörigt om man bara väljer prylar man gillar eftersom det kan hoppa från en japansk skål till en industrilampa till ett shabby chic-skåp. Om man har en bestämd stil är det också lättare att hitta saker eftersom man vet inom vilka område man ska leta.Men vi menar förstås inte att man ska sträva efter ett hem som ser ut som i katalogerna: de är väldigt opersonliga. Tänk istället på att alla detaljer och möbler i rummet ska matcha och komplettera varandra på ett eller annat sätt. Det kan vara i utformning, material, färg eller ålder. Stilen påverkas också av yttre aspekter såsom bostadens läge och storlek.