Bra märken i garderoben

En del lär sig tidigt, andra behöver några år extra innan de förstår: det är stor skillnad mellan olika märken och till slut är det bättre att gå efter märke och kvalité än bara det billigaste. Så klart är det toppen om märket är bra och har lågt pris, men huvudsaken är att det är ett märke man kan vara stolt att ha i sin garderob. wardrobe

Träning – Peak Performance

Det här märket har alltid snyggt utbud, året om. Deras kläder är sydda för att hålla och tyget tål mycket stress. Det finns kläder får kvinnor och män och för alla årstider. Företaget är svenskt och har gett oss moderiktiga tränings- och friluftskläder sedan 1986. De har till och med en casualwearklädlinje: alltså kläder för vardagsbruk. En av anledningarna varför de har nått toppen kan vare deras tre grundvärderingar som styr hela företagets kultur och tänk:

1. We do things for real. Or not at all.2. We are more than just a group of individuals that work together. We’re more like good friends, like family.3. We go above and beyond in the pursuit of perfection.

Hjälpprojekt – Odd Molly

Det här företaget blomstrade upp under tidiga 2000-talet men grundtanken att ge en klädstil och röst åt kvinnor och tjejer som inte följer normen eller ramarna som samhället satt upp för kvinnorna. De stödjer flera projekt för kvinnor som vi göra något storslaget, vare sig det är att lyckas som konstnär eller nå ut till massorna med sin karriär som skräddare och kostymsömmerska. Odd Molly är också en del av Fur Free Retailers vilket betyder att de aldrig använder läder eller päls i deras kläder.

Miljövänlig – LotusEco

Det här lilla företaget är viktigt och något att hålla ögonen på. Företaget går ut på att erbjuda ekologiska och rättvist producerade kläder till alla. Det finns alltså dam, herr och barnkläder att ta del av. Kläder är sydda i naturmaterial såsom ekologisk bomull och hampa. Deras butik ligger i Karlskrona men man kan också handla i deras webbshop. Här handlar det mer om att slå ett slag för naturen och rättvisa arbetsförhållanden än mode och den perfekta outfiten. Något som fler borde tänka på när de bestämmer sig för att shoppa.