Tidlösa och slitstarka golv

Ett hus kräver sin inredning och när man ska renovera, inreda och dekorera ett helt hus så rör det sig i regel om mycket pengar. Ibland tvingas man kompromissa med sig själv och inse att det är hållbarare att sätta det praktiska före det estetiska, men då är det tur att det idag oftast inte är några problem att kombinera snygg och praktisk inredning. Golv är något som har stor inverkan på hur vi upplever ett utrymme, både när det kommer till färgen på golvet men också materialet i golvet. Men innan du går vilse i den estetiska upplevelsen av golvet så finns det lite aspekter att ta hänsyn till. Golv är en del av interiören som slits oerhört mycket, även i ett vanligt hem, därför behöver vi också välja golv av slitstarka material som är anpassade för den livssituation som man befinner sig i. Som hundägare är det viktigt att ta med i beräkningen vilka förslitningar som kan följa av grusiga tassar, klor och smutsiga pälsar.

Ett golv som klarar vardagens slitage

Som förälder är det också viktigt att tänka på att barn och leksaker också innebär slitningar på golvet och man bör därför kanske välja ett golv som är reptåligt och lätt att rengöra när det sker olyckor. Söker du efter slitstarka stengolv till exempelvis hallen så finns ett stort utbud online. Stengolv är ett robust alternativ som klara att stå emot slitaget av smuts och väta. Passar du dessutom på att installera golvvärme så torkar golven upp effektivt och snabbt efter att man har varit ute och kommer in med blöta skor. Praktikaliteten är en viktig faktor när du väljer ett nytt golv.

Låt andra inspirera dig när du skapar din trygga borg

Huset är vår borg och det är viktigt att vi trivs där vi bor, det förklarar också varför inredning är så pass viktigt för dem flesta. Att inreda ett hus kan vara dyrt och i vissa fall krävs stora renoveringar som flytt av väggar eller dylikt. Behöver du inspiration och tips så kan du hitta det hos nordens största inredningsblogg Trendenser där hittar du en uppsjö av trendiga, smarta, snygga och smakfulla inredningstips. Vårt hem speglar vilka vi är och det behöver inte alltid vara dyrt att hitta inredningsdetaljer som motsvarar din stil, idag finns det en mängd land- och webbaserade inredningsbutiker som hjälps åt att pressa priserna till förmån för oss konsumenter som gillar inredning och dekoration. Eller varför inte ge dig ut på loppisjakt? Att skapa en fin karaktär i sitt hem behöver inte kosta en förmögenhet. Det har under det senaste decenniet skett en loppis-explosion. Varför inte köpa lite begagnat och piffa upp det med lite ny finish?