Populäraste trenderna i år

Det finns en mängd med spännande modetrender som vi vill prata om. Året har knappt börjat och det har redan ramlat in en massa bra plagg som vi vill ha. Här kan du läsa om våra absoluta favoriter.

Skaljackan

jacketDen är snygg och härligt funktionell. Skaljackor är vatten- och vindresistenta och materialet håller dig även varm. I år är det inne med lite starkare färger och det syns på jackorna som gärna ha rosa och turkosa detaljer. En skaljacka är som sagt funktionell med dragsko, fickor och kardborrfästen runt armarna.

Stor materialvariation

Red crushed velvetDet är stor variation på kläderna i år, inte bara färger utan även tygerna. Under tidigare säsonger har fokus legat på bomull, linne och möjligen funktionsmaterial men nu när 70-talet har samspel med modern design blir det mycket att välja bland.Metro Mode har exempelvis fångat upp det metalliska modet med silver, koppar och guldplagg. Det är ofta glansiga trikåtyger som ligger skönt mot kroppen och som rör sig mycket.Något mer som syns mycket i affärerna är sammetstygerna. Detta har inte varit populärt sedan mitten av 90-talet och trenden höll inte speciellt länge. Men nu har man återigen fått upp ögonen för detta tyg som känns lite varmare och lite lyxigare.Mocka har också återkommit, det tillhör vardagsgarderoben att ha ett par leggings eller en tröja av brun eller svart mocka. Rött förekommer också men vi har ännu inte sett några fler färger än så.

Ryggsäcken

backpackUnder hela 2000-talet känns det som vi bara sett små aftonväskor, kuvertväskor, portföljer och axelremsväskor i tidningarna. Nu kan man äntligen bära ryggsäck med stilsäkerhet igen, enligt en moderapportering från Chic. Ryggsäcken kan gärna få matcha din personlighet: en liten tuffare skinnryggsäcken till rebeller och kanske Kånken till friluftsmänniskan. Storleken luftar mer mot det normala än 90-talets fadäs med miniryggsäckar i formen av mjukisdjur.