Jackor för varje årstid

Jackan kan vara ett av de viktigaste plaggen vi har. Och det finns fantastiska exemplar för varje årstid. Ta och titta i din garderob och se om du faktiskt har jackor för alla sorters väder och tider. Om inte har vi några snabba tips för dig här nedan.

Vår

Våren är en ganska stor övergångsfas på många håll. När den först kommer igång är det fortfarande rätt så kyligt och du vill nog ha något som fortfarande hjälper dig att hålla värmen. Somliga väljer helt enkelt att använda vinterjackan ett tag till under den tidiga våren. Men längre in på årstiden blir det betydligt behagligare och du kan börja titta på andra exemplar. En snygg skinnjacka kan vara ett perfekt val kring denna tid på året.

Sommar

Sommaren kanske inte alltid är det mest jackvänliga säsongen. Men en tunn och luftig jacka kan vara både snyggt och härligt att ha. Speciellt tidigt eller sent under sommaren då det fortfarande kan bli lite svalt med vind och skugga.

Höst

Hösten kan börja ganska behagligt varmt på flera håll i landet. Åtminstone när solen är ute och skiner. Men den avslutas oftast ganska kyligt. Lite som våren kan det därför vara bra med två olika jackor under hösten. Att börja med jackan du avslutade våren med är ett bra tips. Och sedan kan du avsluta hösten med något som värmer lite bättre.

Vinter

Vintern är tiden för tjocka och varma jackor. Men det behöver ju fortfarande inte vara de absolut värsta som måste tas på för att hålla värmen. Om det inte är allt för många minusgrader kan du komma långt bara med höstjackan och ett extra lager under den, som en fleecetröja eller liknande. För de riktigt kalla dagarna kan det dock vara skönt att ha en ordentlig vinterjacka redo.