Hitta stilen hemma

inredningIntresset för inredning växer och flera av oss väljer att lägga mer och mer tid på våra hem, med stora och små projekt. Det pratas om att ”inredning håller på att bli det nya modet”. Precis som i samhället överlag går inredningstrenderna mot ett mer långsiktigt tänkande, med fokus på hållbarhet. Det gör att vi gärna väljer naturmaterial eller återvunna och återbrukade material, samt produkter av hög standard, som håller länge, både gällande stil och slitage. Ett annat exempel är vintageprodukter, från auktioner och loppmarknader, som vi reparerar och målar om för att skapa en personlig känsla med patina.

Skandinavisk design världen över

Skandinavisk design är en av de ledande inriktningarna på inredningsscenen sedan flera år tillbaka. Anledningarna är flera. Bland annat är stilen förknippad med god kvalitet, stilrenhet och en tidlös känsla som inte riskerar att bli omodern. Materialen utgörs ofta av exempelvis ljusa träslag, naturliga textilier, läder och järn. Formspråket i sin tur är avskalat, med långa enkla linjer, som är enkla att accessorera. Ofta ser vi att skandinavisk design kombineras med den japanska, där det finns många gemensamma nämnare. Denna fusionsstil kallas populärt för Japandi. Ett annat exempel på variation är att ge skandinavisk design en touch av lantliv eller allmoge.

Kök och badrum

Köket är hemmets hjärta för många och det är ett rum som det fokuseras på gällande renovering och inredning. Men nu börjar även badrummet hamna allt mer i fokus. Vissa uppdaterar sitt badrum för att skapa en privat oas, medan andra gör det för att kunna dela det med familjen. Små förändringar som gör mycket för slutresultatet är bland annat sittplatser och gröna växter, vilket bidrar till en välkomnande och behaglig atmosfär. Numera behöver du inte alltid gå runt till fysiska butiker för dina inredningsinköp. Välj något på nätet om du känner dig säker på vad du vill ha, exempelvis hos Greengosmart.se.