Fördelar att gå en första hjälpen kurs

Det händer att människor råkar ut för olyckor eller sjukdom där det krävs hjälp från andra. Om du har kunskaper inom första hjälpen och hjärt-lungräddning kan du hjälpa till att rädda liv och minska skadepåverkan.

Det finns bara fördelar med att vara utbildad inom första hjälpen. Därför ska det enligt lag finnas personer på varje företag som har en grundutbildning i första hjälpen och hjärt-lungräddning.

Gå en kurs i HLR

Om du vill lära dig första hjälpen finns det kurser som du kan gå, antingen privat eller genom företaget du jobbar på. Grundutbildningen håller på under en dag och där får du lära dig allt från första hjälpen och hjärt-lungräddning, till hur du använder en hjärtstartare och åtgärdar ett stopp i luftvägarna.

Det finns många företag som erbjuder kurser inom första hjälpen. Du kan kolla runt på nätet för att hitta ett företag som finns i ditt närområde samt jämföra priser, kolla in detta för mer information.

När du sedan har en grundutbildning inom första hjälpen kan du välja att gå ytterligare kurser som är mer avancerade. Sedan kan du lära ut det du lärt dig till familj och vänner. Det är fördelaktigt om så många som möjligt i din närhet lär sig det.