Det är alltid roligt att gå på fest, men ännu roligare är det kanske att ställa till med fest. För att en fest skall bli lyckad krävs inte bara trevliga gäster och bra stämning utan självklart också bra mat. Av den anledningen har vi här samlat några tips och råd på hur man fixar bästa maten till festen.Såhär när hösten gjort sitt intåg passar förstås en höstfest extra bra och gärna då med något höstigt mattema. Extra roligt blir det givetvis om alla rätter andas höst från förrätt till efterrätt. En förrätt ska som bekant inte vara alltför tung utan ska egentligen bara reta smaklökarna lite grann. Ett bra alternativ i det fallet kan till exempel var någon form av paj och varför inte då en lökpaj med kryddost.När det kommer till huvudrätt finns det väl inget mer höstigt än en riktigt mustig viltgryta med skogens alla läckerheter. En god viltgryta innehåller något gott kött från älg, hjort eller vildsvin, grova grönsaker som lök och morot och givetvis svamp, som kantareller eller liknande.Även efterrätten kan med fördel baseras på höstens läckerheter.Ett par bra alternativ kan till exempel vara stekta höstäpplen med kardemummasmulor och calvadoscreme eller varför inte en lingoncheesecake. Efter supén kan det vara gott att ta en liten drink och varför inte då göra en sangria på äpplen och persikor. Denna drink kan med fördel givetvis även avnjutas som välkomstdrink.